Vijesti

Sony na PS5 blokirao popularni emulator miša i tipkovnice

Posljednje ažuriranje operativnog sustava PS5 donijelo je nekoliko dobrih poboljšanja primarno vezana uz socijalne mogućnosti i jedno još veće, skriveno poboljšanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony tako u release notesu navodi novi tab u Partyjima za pregled posljednjih party sesija, implementaciju ekvilizatora zvuka i drugih zvučnih poboljšanja poput pojačavanja vlastitog glasa u slušalicama i slično. Stigla je i podrška za nove PULSE Eilite i Explore headsetove koji će, dodaje Sony, osobito dobro raditi u kombinaciji s PC-em, pa ćete, primjerice, moći lako switchati između ta dva izvora zvuka.

Međutim, najveće poboljšanje Sony ne navodi, ali je stvarno i već je primijenjeno. Naime, ovo ažuriranje blokiralo je Cronus Zen adaptere koji uspješno maskiraju tipkovnicu i miš kao DualSense kontroler, što omogućuje nepoštenu prednost u online multiplayer naslovima.

Neke igrače to je razbjesnilo, nama nije žao, ali kako navode iz Cronusa, ažuriranje nije obavezno i zasad ga se može preskočiti. Poručuju kako će pokušati zaobići ograničenje, ali zasad ne znaju hoće li to biti “za 24 sata, 24 dana ili 24 mjeseca”.

S druge strane, još uvijek nije blokiran Xim, uređaj sličnog karaktera koji, eto, još uvijek radi. Nadamo se kako će uslijediti i on.

Povezano