Vijesti

Sony navodno odustaje od PlayStation VR-a 2

Unatoč činjenici kako se radi o tehnički sjajno izvedenom uređaju, doima se kako je godinu dana nakon izlaska Sony odustao od PlayStation VR-a 2. Najviše se to očituje po izostanku first party igara, potom i po igrama trećih strana, a sada stižu vijesti o drastičnom rezanju troškova.

Kako pišu na Android Centralu, dva različita izvora javljaju kako Sony smanjuje ulaganja u razvoj za VR2. Trenutno su u razvoju dvije igre za VR2, ali navodno su i one upitne. “Sony više ne mari za PSVR 2, a ne biste trebali ni vi”, zaključuju iz tog medija.

Da Sony polako odustaje od svojeg VR headseta u prilog ide i otvaranje istog ka PC-u, gdje je to izvedeno više reda radi nego kao ozbiljan potez. Naime, adapterom koji će podržati korištenje VR-a 2 na PC-ju neće raditi ni haptička vibracija ni praćenje oka ni HDR, a sa adapter koštat će 60 eura.

I ne samo to, zbog gomilanja zaliha na policama Sony je još početkom ove godine pauzirao proizvodnju, a s obzirom na vijesti koje stižu te opće mlaku recepciju igrača, ta pauza mogla bi jako skoro dobiti trajne konture.

Povezano