Vijesti

Sony ne odustaje od Dreamsa koji će postati alat za kreaciju igara i za druge platforme

Igra Dreams od Media Moleculea je puno toga. Odličan i moćan kreator igara, agregator talentiranih developera-amatera, skup zabavnih mini igara, proizvod koji zaslužuje 100/100 ocjenu… Dreams je puno toga, ali nije popularan koliko to možda zaslužuje biti i nije ostvario milijunsku prodaju poput nekih drugih PlayStation ekskluziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome, Sony i dalje ne odustaje od projekta Dreams i Media Moleculea, jednog od najkreativnjih studija u industriji. Među tisućama kreiranih igara najveći izazov je izdvojiti, a zatim igračima prezentirati one dobre, otkrila je to diretkorica Siobhan Reddy za Kotaku.

Media Molecule je u posljednjih pola godine marljivo radio na boljem pretraživaču igara. Tako sada imamo kategorije i sekcije s igrama koje preporučuje studio, ali za nešto kvalitetnije potrebno je dodatno ulaganje. Prvo u moderatore i animatore, a zatim u programere i dizajnere. “Trenutno smo u velikoj akciji zapošljavanja, Sony nas ulaganjima podržava i to nam znači jako puno”, otkrio je Reddy.

Osim boljeg pretraživača igara, drugi problem Dreamsa već smo detektirali. To je monetizacija. Sony i Media Molecule stoga rade na tome da Dreams učine dostupnijim na više platformi. Tako će developeri, bili amateri ili profesionalci, svoje igre moći isporučiti izvan samog Dreamsa te vjerojatno i prodavati na druge platforme. Baš poput velikih grafičkih pokretača poput Unreal Enginea ili Unityja.

Reddy nije željela otkriti više, ali Dreams je poprilično moćan grafički alat s golemim potencijalom kojeg bi bilo šteta ograničavati unutar zatvorenih okvira PS4 i PS5 konzola. Bilo da želite kreirati samo jedan objekt, video trailer, glazbu ili čitave igre, Dreams kao alat to će vam omogućiti jednostavno ili komplicirano koliko god to vi želite.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano