Vijesti

Sony ne vjeruje da će GTA 6 izaći u narednih 11 mjeseci

U netom objavljenim rezultatima za prethodnu fiskalnu godinu Sony se pohvalio rekordnim prihodima i jako dobrom prodajom igara. Međutim, u narednoj fiskalnoj godini, koja traje do konca ožujka 2025. očekuje pad prihoda od igara.

Najviše, kaže, zbog toga što do onda ne planira izdati nijednu veliku vlastitu igru. Od priličnog broja projekata u razvoju nijedan neće biti spreman u narednih 11 mjeseci, a između redova se može iščitati kako se pritom ne očekuje ni izlazak nijedne druge velike igre nekog drugog izdavača – hita koji bi uzdrmao tržište i preokrenuo prognoze.

Od 1. 4. 2025. kreće ludilo

Jedini tako veliki naslov, onaj koji garantira prodaju od nekoliko desetina milijuna primjeraka i koji bi sasvim sigurno izokrenuo poslovanje je GTA 6. Nastavak najvećeg serijala na svijetu matični Take-Two je dosad svrstavao u 2025. fiskalnu godinu, koja i za njega završava koncem ožujka 2025.

U kontekstu GTA 6, još uvijek stoji onaj datum s konca reveal trailera. Dakle, 2025., ali sada možemo biti prilično sigurni. Najočekivanija igra svih vremena uslijedit će najranije negdje poslije 1. 4. iduće godine. Poslije 1. 4. 2025. otvaraju se špine i kreće teći lova. Čelni ljudi PlayStationa i njihovi ulagači ne mogu dočekati.

Igra

Povezano