Vijesti

PlayStation na krilima Helldiversa 2 do rekordnih prihoda

Premda je prodaja PS5 usporila i Sony je tokom godine morao revidirati prognoze, PlayStation je u prethodnoj fiskalnoj godini uspio ostvariti najveći prihod u povijesti.

Umjesto ciljanih 25 milijuna, u prethodnoj godini prodao je 20,8 milijuna PS5, čime je ukupna prodaja stigla do 59,3 milijuna konzola. Pritom je prihod od igara rastao za 17%, što Sony pripisuje sjajnom uspjehu Helldiversa 2, rastu prodaje DLC-ova i mikrotransakcijama, ali i povoljnim tečajnim uvjetima za japansku valutu.

S tim na umu, Sony očekuje pad prihoda od prodaje igara u narednoj fiskalnoj godini. Najviše iz razloga jer do ožujka 2025. nema u planu izdati nijednu veliku vlastitu ekskluzivu, zbog čega očekuje i pad prodaje konzola na 18 milijuna godišnje.

Bez velike ekskluzive, ali s dva nova live service naslova

Premda ne planira izdati nijednu veliku vlastitu igru, Sony je potvrdio kako će ove godine izdati Firespriteovu PvP online pucačinu Concord.

Pregled fiskalne godine završimo sa 118 milijuna mjesečno aktivnih igrača, što je rekord prethodnog kvartala i rast u usporedbi s istim kvartalom prošle godine, ali i (očekivani) pad od prethodnog blagdanskog kvartala, kada je PSN brojao 123 milijuna aktivnih igrača mjesečno. Napominjemo kako se tu ne broje PC igrači Helldiversa 2, a ni neće još neko vrijeme, budući da je odgođena nasilna implementacija PSN-a u toj igri.

Uoči objave poslovnih rezultate, Sony je predstavio velike promjene u vodstvu PlayStationa. Na čelo divizije zajedno stupaju Hermen Hulst i Hideaki Nishino, o čemu smo više pisali ovdje.

Igra

Povezano