Vijesti

Sony ne želi naplaćivati nadogradnje PS4 igara na PS5, ali odluka je na developerima

Dok Microsoft forsira tzv. “Smart delivery” koji nije ništa više nego li marketinški zgodno ime, Sony također razmišlja kako se ponašati u slučaju nadogradnje PlayStation 4 igara na PlayStation 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđeno je. Sve PS4 igre će se moći igrati na PS5 i Sony u ovom trenutku temeljito testira preko 4000 igara nebi li osigurao da sve one rade na PS5 bez ikakvih problema. Na kraju, deveoperi i izdavači koji su vlasnici tih igara imaju na izbor hoće li dopustiti igranje istih na PS5.

Teško je očekivati da neće. Međutim, što s igrama i developerima koji odluče napraviti iskorak, pa ulože određeno vrijeme i novac kako bi igru dodatno nadogradili, tehnički i grafički, kako bi se izvodile primjerenije sposobnostima PS5?

SIE Japan potvrdio je još jednom da će to biti samo i isključivo odluka developera i izdavača. Ako žele, oni mogu naplatiti nadogradnju igre na PlayStation 5. Sličnu situaciju imali smo i s prelaska s PS3 na PS4 kada se nadogradnja naplaćivala 10 eura, međutim, onda je situacija bila specifična jer arhitekture konzola bile su u potpunosti različite i developeri su trebali praktički iz nule graditi igre za PS4. Sada bi PS4 igre uz minimalni trud trebale raditi na PS5.

EA i Sony neće naplaćivati nadogradnje

Electronic Arts je već, nakon pritiska javnosti, objavio da neće naplatiti nadogradnju FIFA-e 21, Maddena 21 i ostalih igara. Ako kupite njihovu igru na PS5 moći ćete je besplatno igrati na PS4 i obrnuto. Za GTA V još je uvijek nejasno što će biti, budući da je Rockstar najavio kako će izdati novu, nadograđenu verziju igre na PS5 tek dogodine. Hoćemo li do onda moći nativno na PS5 igrati nativnu PS4 verziju igre?

Ostali developeri se još nisu počeli izjašnjavati na tu temu. Međutim, za očekivati je kako će se većina njih odlučiti ne naplatiti PS5 nadogradnje, a sada smo gotovo sigurni da to neće napraviti ni Sony. Dapače, očekujemo značajne nadogradnje svojih posljednjih eksluziva The Last of Us Part II i Ghost of Tsushime.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano