Vijesti

Sony ne želi odgovoriti hoće li povisiti cijenu PS5

Inflacija je ponegdje dosegnula i 20%, sve je skuplje, a dok je skuplja i proizvodnja gaming konzola, cijene PlayStationa 5 i Xboxa Series S/X još uvijek su iste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony je podizao cijene neke druge potrošačke elektronike poput kamera, Blu-ray playera, zvučnika i drugog, sve redom je pravdao rastom cijena, manjkom sirovina i nestašicom poluvodiča. Dok su PlayStation konzole dosad odolijevale poskupljenju, Sony to više ne može garantirati.

“Što se tiče potencijalnog povećanja cijene PS5, u ovom trenutku ne postoji ništa konkretno što bih mogao podijeliti s vama”, financijski direktor Sonyja Hiroki Tatoki nije pružio negativan odgovor na pitanje dioničara.

A cijene elektronike nastavit će rasti i u sljedećoj godini, predviđaju analitičari. Raste cijena energije, logistički lanci nakon pandemije i dalje su poremećeni, a istovremeno vlada golema potražnja za svime što ima veze s poluvodičima.

Podrži FFA i riješi se reklama

Iza FFA stoji mala, ali strastvena grupa gamera. Kako bismo bili što aktualniji i održavali najaktivniji gaming forum na ovim prostorima, ulažemo vlastito slobodno vrijeme i novac. Ako smatrate da to zaslužujemo i ako ste u mogućnosti, možete nas podržati novčanim prilogom. Sa svakom kunom bit ćemo još bolji, a zauzvrat nudimo pogodnosti poput uklanjanja reklama s portala i unikatnih bedževa pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS