Vijesti

Sony ovakav kontroler vidi kao budućnost igranja

Sony je kasno noćas imao veliku prezentaciju korporativne strategije namijenjenu prvenstveno ulagačima. Oni koji su ostali budni iščekujući neku konkretnu vijest o novom PlayStationu ostali su razočarani, ali Sony je ipak pokazao nešto.

U videu koji je uslijedio Sony otkriva svoju viziju zabave te gdje taj sektor vidi za 10 i više godina. “Živjet ćemo u svijetu s više slojeva gdje se fizička i virtualna realnost preklapaju bez granica”, stoji u opisu videa.

U samom videu nižu se kadrovi holograma i holografskih projekcija, interaktivnih ekrana ukomponiranih u sve moguće površine, ultra tankih tableta i mobitela/uređaja ovalnih oblika, a potom dolazimo i do onoga što nas najviše zanima.

Prema Sonyju, ili bolje rečeno – prema nekome u Sonyju (skeptični smo da je ovo osmislio itko iole povezan s igranjem), vizija igraćeg kontrolera za 10 godina je kontroler bez gumba, nešto nalik Steam kontroleru kakvog je nekada prodavao Valve, ali “futurističkije”. Iznad kontrolera je lebdeći ekran, što je zasigurno prikaz u nekoj proširenoj stvarnosti.

Kando

Budućnost vlastite Vizije kreativne zabave Sony vidi kroz tri faze:

  1. Iskorištavanje tehnologije za oslobađanje kreativnosti kreatora diljem svijeta, nadilazeći fizičku, virtualnu i vremensku dimenziju.
  2. Povezivanje različitih ljudi i vrijednosti preko granica za poticanje živahnih zajednica.
  3. Zajedno s kreatorima, stvaranje uzbudljivih iskustava bogatih pričama koje nadilaze maštu i njihovo širenje kao novih dodirnih točaka za Kando diljem svijeta.

Pitate se što je Kando? Radi se o japanskom konceptu duboke imerzije u kreativne procese, što bi otprilike bio onaj osjećaj kakvog imaju kreatori filmova, fotografije ili bilo koje druge umjetnosti kada se sve “posloži”. Da skratimo, Sony vjeruje kako budućnost zabave leži upravo na kreatorima, a njegova misija je omogućiti im što ugodnije alate i okruženja za stvaranje što će u konačnici dovesti do – bolje zabave.

Sve je to super, ali molimo vas bez ovog kontrolera.

Povezano