Vijesti

Sony planira velike stvari za PlayStation 6

Insajder RedGamingTech u novom obraćanju na Youtubeu prenio je neke od glasina koje je navodno čuo od izvora bliskih Sonyju o razvoju PlayStationa 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže, Sony trenutno zaostaje u razvoju za Microsoftom, a premda smo još godinama udaljeni od naredne generacije konzola, novi Xbox mogao bi imati određenu vremensku prednost. I dok je još rano pričati o ekvivalentima CPU-a i GPU-a, RGT navodi kako Sony priprema tzv. chiplet dizajn modularnih čipova za koji iskreno ne znamo kako bi funkcionirao u konzolama, ali mogao bi imati potencijalne prednosti po pitanju manjeg zagrijavanja i jeftinije masovne proizvodnje.

AI i ray tracing

RGT spominje i bolje te veće cache rješenje kako bi efektivnije kombiniralo CPU i GPU zadatke, što uostalom traže i developeri. Navodi i GDDR7 memoriju, a premda ne priča konkretno o grafičkom rješenju, kaže kako je Sonyjev veliki fokus na umjetnoj inteligenciji i poboljšanju ray tracinga kroz tehnike njegove rekonstrukcije. Youtuber ide toliko daleko da spominje i kompleksniji Path Tracing koji na PS6 još uvijek neće biti toliko raširen, ali neke igre će ga moći pokretati.

RedGamingTech osvrnuo se i na PS5 Pro za kojeg i dalje stoji da će imati drastično povećanje grafičkih mogućnosti, a osobito ray tracinga. I dalje se planira za kraj iduće godine, a sve je u svojevrsnom limbu dok PlayStation ne preuzme novi šef nakon odlaska Jima Ryana.