Vijesti

Sony: Razmatramo kupovinu novih studija

Predsjednik Sonyjeve Interactive divizije Jim Ryan za japanski Nihon se osvrnuo na ulazak novih igrača u gaming industriju poput Googlea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U biznismenskom stilu, onom kad držiš figu u džepu dok sladunjavo pričaš o konkurenciji, pozdravio je nove igrače, a zatim i dodao da oni odlično znaju kakav je to osjećaj, jer Sony je prije 25 godina ušao u industriju od nule.

Ekskluzive su najbitnije

U nastavku se osvrnuo na novonastalu situaciju na tržištu, koju je u gaming industriji progurao Sony kroz ovu generaciju konzola, a u onoj široj, zabavnoj – Netflix koji je sa serijama u vlastitoj produkciji izdominirao konkurenciju. Shvatio je to i Microsoft, odriješio je kesu, kupio studije poput Obsidiana i Ninja Theorya i novu generaciju če dočekati s hrpom ekskluziva.

“Sadržaj je sve” – zaključio je Ryan i dodao kako rade na tome da obogate svoj portfelj studija. Koje studije bi mogli kupiti? Zasad nema indicija, ali nešto se opasno kuha.

Sve to stiže u kontekstu jučerašnjih najava CEO-a Sonyja Kenichire Yoshide koji je najavio da će se Sony s PlayStationom 5 više koncentrirati na ekskluzive i velike blockbuster igre, a nešto manje na indie naslove.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano