Vijesti

Sony se hvali s Ragnarokom i rekordnom prodajom, a na Nintendu nikad gori Pokemoni prolaze dvostruko bolje

God of War Ragnarok dosegnuo je 5,1 milijun prodanih primjeraka u tjednu lansiranja, više nego ijedna druga PlayStation ekskluziva u povijesti što je impresivno samo po sebi, međutim, usporedivi rezultati Pokémon Scarlet & Violeta s Nintendo Switcha zorno ukazuju koliko je Nintendo odmaknuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Pokémon Scarlet & Violet je u samo 3 dana premašio preko 10 milijuna prodanih komada, što je za Nintendo najbolji rezultat u tom periodu. Usporedivo čak i s praktički nedostižnim Call of Dutyjem.

Da, Nintendu ide jako dobro, Pokemoni također uživaju globalnu popularnost, stoga dekada milijuna sama po sebi ne iznenađuje previše. Međutim, Pokémon Scarlet & Violet izašao je u sramotnom tehničkom izdanju. Sramotni vizuali, užasno iscrtavanje u daljinu, loše izvođenje i hrpa grešaka – tako je Scarlet & Violet opisao Eurogamer.

Igra u trenutku pisanja teksta ima prosječnu ocjenu korisnika na Metacriticu od samo 2.9. Developeri iz Game Freaka pravdaju se hardverskim ograničenjima realno slabog Switcha, međutim, opravdanja nema i prije svega se radi o nesposobnosti developera te skraćenom procesu razvoja.

Da opravdanja nema, slaže se i John Linneman s Digital Foundryja, koji zaključuje da Scarlet & Violet izgleda lošije od mnogih PS3 naslova iz 2006. Što je samo po sebi dokaz da se kvaliteta ne valorizira uvijek onako kako bi trebala.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano