Vijesti

Sony: “Uspjeh God of Wara na PC-ju vidimo kao priliku za rast”

Transkript komunikacije Sonyja s ulagačima svakom novom linijom teksta sve je zanimljiviji. Prvo je otkriveno da Sony možda i neće platiti čitavih 3,6 milijarde za Bungie, a sada smo naišli i na naznaku dodatnog širenja ekosustava izvan PlayStation konzola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bungie će Sonyju pomoći udvostručiti prihod od first-party igara do konca ožujka 2025., ali pomoći će i u privlačenju novih korisnika izvan PlayStationa. Što je i očekivano, budući da Bungiejevi sadašnji i budući naslovi ostaju multiplatform. A da nove igrače izvan PlayStationa neće privlačiti samo Bungie, govori naredna izjava.

“Implementaciju naših IP-eva na više platformi vidimo kao priliku za rast”, kažu čelnici Sonyja. “To je dokazao uspjeh PC verzije God of Wara, ali i naših drugih igara (Horizon, Days Gone op.a.).”

Simultani izlasci najvećih ekskluziva na više platformi?

Rast će katalizirati Bungie, a planira se udvostručiti prihode od first-party studija. Osim s novim vlastitim IP-em, Bungie će pomoći drugim studijima razviti 10 novih live service igara u naredne 4 godine.

Sony je, izgleda, prilično zadovoljan uspjehom PC portova najvećih IP-eva s PlayStationa, toliko da želi napraviti još veći iskorak u multiplatform. Hoće li taj iskorak pratiti simultani izlascim first-party igara na više platformi?

Nekako sumnjamo, odnosno, vjerojatniji je otklon od 6, 12 ili više mjeseci. Jer God of War pokazao je još nešto, za kvalitetne igre uvijek će se pronaći nešto u novčaniku, pa makar bile stare i nekoliko godina.

Povezano