Vijesti

Sony kupuje Square Enix? “Čuo sam to iz više izvora”

Sasvim je jasno da se Square Enix ne nalazi u najboljoj poziciji. Zbog velikih gubitaka s Marvelovim naslovima prodana je većina zapadnjačkog poslovanja, a jučer smo saznali kako je u problemima i s Outridersom koji nije uspio ostvariti dobit. Ulagači stoje u redu za akviziciju, a navodno ih predvodi Sony.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuška se kako Square Enix žele svi. Jedan njegov dio dobila je Embracer grupa za 300 milijuna dolara, s čime je SE ostao bez Tomb Raidera, ali si je i efektivno smanjio ukupnu vrijednost.

Novinari Jeff Grubb i Greg Miller početkom prošlog mjeseca na podcastu su pričali, bez otkrivanja mete, da Sony navodno priprema “veliku akviziciju”. Greg Miller je sada potvrdio kako su pod “veliku akviziciju” mislili na Square Enix. “Čuo sam to od nekoliko različitih izvora”, tvrdi Miller, nekadašnji urednik IGN-a.

“Uvijek ovakve informacije uzimajte sa zrnom soli, ali to je što sam čuo – da PlayStation pokušava kupiti Square.”

Greg Miller

Sony i Square Enix? Apsolutno nitko nebi bio iznenađen da dvije japanske kompanije nastave svoj put zajedno. Ali uvijek sa skepsom prenosimo informacije poput ove, budući da se akvizicije poput ove događaju na najvišim razinama, a s materijom je upoznato tek nekoliko ljudi. Za Bethesdu i Activision Blizzard nitko nije čuo do same objave.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano