Vijesti

Square Enix je putem odvjetnika potvrdio procurenu radnju novog Tomb Raidera

Kroz vikend je procurio navodni scenarij novog Tomb Raidera kojem nismo pridavali previše pažnje sve dok mu sada Square Enix nije pružio legitimitet sudskim zabranama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scenarij su dobili i otkrili voditelji Sacred Symbols podkasta, koji su naknadno od Square Enixovih odvjetnika primili “zamolbu” za njegovo uklanjanje na temelju zakona o zaštiti autorskih prava. Podsjećamo, Tomb Raider IP je zajedno s razvojnim studijem Crystal Dynamics prodan Embracer grupi, međutim, sve dok regulatorna tijela ne odobre akviziciju Square Enix je i dalje odgovoran.

Prema scenariju, novi Tomb Raider interno nazivaju “Project Jawbraker” te se opisuje kao akcijska avantura u modernom svijetu poljuljanom tajanstvenom kataklizmom.

Lara više nije sama

“Lara Croft je sada na vrhuncu svoje igre, prošli su dani kada je bila mlada i neiskusna žena pod teretom ostavštine i obiteljskih obračuna”, navodi se u scenariju.

Očito je, radnja se nastavlja godinama nakon one u Shadow of the Tomb Raideru. Sada starija i iskusnija Lara godinama je istraživala drevne ruševine i suočavala se s opakim protivnicima bez prevelikih problema, ali sada se pred njom pronalazi nešto veće, preveliko da bi se s tim suočila sama.

Lara, koja je oduvijek djelovala sama, sada mora okupiti tim ljudi te surađivati s njima. Izvjesno je kako će jedan od članova tima biti i članica, a koja će konačno pobuditi romansu koju Lara vješto izbjegava prethodna tri nastavka od reboota serijala. Romansa se ne spominje u djelu puštenog scenarija, ali ju je nagovijestio jedan od oglasa za glumački posao.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano