Vijesti

Square Enix više neće raditi ekskluzivne igre za niti jednu platformu

Sve buduće “AAA” i nešto manje “A” igre, dolazit će na sve platforme. Odluka je to koju je Square Enix priopćio svojim partnerima i dioničarima u godišnjem izvješću, a koja je dio, kako je nazivaju sami, “agresivnog četverogodišnjeg plana.” Novi plan, zgodnog naziva “Square Enix Reboots and Awakens” ima za rezultat osigurati rast i razvoj kompanije, a glavna polazna točka spomenutog plana je simultano izdavanje igara za sve platforme.

Hoće li zbog toga patiti kvaliteta igara? Ne znamo. Ono što znamo da je Square Enix izgubio hrpu vremena, a samim time i novaca, fokusiranjem na gluposti zvane NFT-ovi koje je SE pokušao na sve načine i na silu utrpati gdje god može.

Ne samo da su Final Fantasy 7 Remake i Rebirth posljednje ekskluzive za neku platformu (PlayStation), već su i SE-a najavili da postoji velika mogućnost kako će neke stare ekskluzive doći na druge platforme. Tako će Xbox, PC i Nintendo igrači također moći uživati u nekad ekskluzivnim naslovima. Zanimljivo da su čelnici Square Enixa konačno shvatili i priznali kako će se u budućnosti posvetiti kvaliteti, a ne kvantiteti svojih naslova. Naglasili su nekoliko puta kako će glavni fokus biti isključivo povećanje kvalitete što svakako pozdravljamo.

Nekad manje, zapravo znači više.

Povezano