Vijesti

Starfield je izbrojao više igrača nego Skyrim ikada, ali Baldur’s Gate 3 šiša ih oboje

“Zašto bi itko uopće kupio Starfield kada je besplatan na Game Passu?”, pitaju se mnogi, ali razloga nije da nema. Neki planiraju igrati na duge staze, neke Game Pass ne privlači, a treći pak baš jako vole Steam. Kako bilo, takvih je puno, jer Game Passu unatoč Starfield drži 27. mjesto na vječnoj ljestvici najigranijih naslova na Steamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je ovaj svemirski RPG u kasnim satima nedjelje igralo istovremeno blizu 331 tisuća igrača. Paralelno, mjesec dana stariji Baldur’s Gate 3 još uvijek je popularniji na Steamu, njega je istovremeno igralo pola milijuna igrača, ali zanimljiva je korelacija s daleko najvećim Bethesdinim hitom.

Naime, Skyrimov rekord iznosi tek 287 tisuća istovremeno aktivnih igrača, što ga svrstava na 37. poziciju vječne ljestvice, međutim, prije 12 godina na Steamu je obitavalo šest puta manje igrača. S druge strane, postoji još jedan noviji Bethesdin hit, iz vremena veće popularnosti platforme. Fallout 4 s 473 tisuće igrača još uvijek je ispred Starfielda i vjerojatno će ostati ispred.

Kada su u pitanju Steam i ostale tradicionalne platforme, rekordi za naslove za jednog igrača obično se obaraju u prvom vikendu izlaska. Dok čekamo iduće obraćanje Bethesde, Microsofta i spasitelja Spencera o ukupnom broju igrača na svim platformama, inicijalnih 6 milijuna brojne nisu impresionirali, posebno ne u usporedbi s ukupno preko 25 milijuna pretplatnika Game Passa.

Igra

Povezano