Vijesti

Starfield je oborio veliki rekord na Xboxu

Nakon što su ga rani kupci igrali 5 dana, jučer je konačno i službeno izašao Starfield. Rekorde na Steamu neće oboriti, prvenstveno jer se radi o Game Pass naslovu, međutim, monumentalan naslov reda ove veličine zasigurno će oboriti neke druge rekorde. A jedan već jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, šef Xboxa Phil Spencer je za američku televiziju CNBC otkrio kako je Starfield već u ranijem pristupu postao najigranija ekskluzivna igra na novim Xbox konzolama. Dakle, čak i u periodu dok Game Pass nije vrijedio, Starfield je uspio prikupiti više igrača od svih drugih ekskluziva na Series X i S konzolama. Zlobnici će reći da ni nema drugih Xbox ekskluziva, ali Halo Infinite i Forza Horizon 5 bili su, i još uvijek jesu, jako popularni naslovi. Pa je ovaj rekord tim impresivniji.

Imamo toga još. Nijedna igra u povijesti Bethesde i Xboxa na Steamu nije stavljena više puta na wishlistu od Starfielda, kaže Spencer. A kada smo kod Steama, još treba provjeriti, ali koliko mi vidimo nijedan Game Pass day one naslov nije imao veći vrhunac broja igrača od Starfieldovih 269 tisuća.

Inače, Starfield je po procjenama još i prije službenog izlaska igralo više od milijun igrača. Nakon izlaska na Game Passu igraju ga svi i ovo je igra o kojoj će se još puno pričati.

Igra

Povezano