Vijesti

Starfield konačno u 60 FPS-a na Xboxu

Sedam mjeseci nakon izlaska, barem iz tehničke perspektive, Xbox izvedba Bethesdinog RPG-a Stafrield dobit će jedan veliki plus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda su nas fanovi Bethesde prethodnih mjeseci uvjeravali i branili odluku o inicijalnih 30 FPS-a na Xbox Series X, konzoli koja je obećavala puno više, jer igra je tobože toliko kompleksna s pozadinskim kalkulacijama, Bethesda je ipak pokazala da može.

Tako će 15. 5. na XSX dodati dva nova grafička moda. Onaj u 40 FPS-a ograničen je samo za one sa 120Hz ekranima s VRR-om, a u 60 FPS-a će moći svi. Međutim, Bethesda pritom upozorava da bi oni na ekranima bez VRR-a mogli ponekad primijetiti neugodni screen tearing.

Mape

Da ovo i na ostalim uređajima bude najvažnija zakrpa dosad, pobrinut će se dodatak kojeg smo također čekali od launcha. U Starfield konačno stižu mape za površinske lokacije. Jako su nedostajale i sada ćete konačno moći vidjeti konkretne pozicije bitnih lokacija, poput trgovina, oznaka questova i sličnog.

Još jedna velika novost je i Extreme – dosad najveća težina igranja, a brojnima ništa manje bitna neće biti i nova mogućnost uređivanja interijera brodova.

Prvenstveno s mapama, a potom i 60 FPS-a na konzoli, mnogi smatraju kako je Starfield sada zaokružena igra i kao takva zrela za konačan izlazak na PS5. Imalo bi smisla, osobito jer prve test igre Microsofta postižu sjajne rezultate na PlayStationu.

Povezano