Vijesti

Starfield neće dobiti podršku za modove ove godine. Ali modovi već postoje, ovo su najbolji

Službena podrška za modove uslijedit će tek u 2024.. Unatoč tome, moderska zajednica za Starfield već je itekako aktivna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će službena podrška kasniti potvrdio je Todd Howard u razgovoru za Famitsu. Nije to ništa neobično, budući da podrška stiže sa standardnim odmakom za Bethesdine igre. Međutim, nitko u industriji ne odradi taj postao poput njih, u smislu da su modovi dostupni čak i na konzolama. Todd obećaje kako će slično biti i sa Starfieldom, kaže da će Bethesda baš jako podržati modove, pa očekujte nešto najmanje na razini prethodnih igara.

A kada smo kod modova, već ima nekoliko genijalnih. Na Nexus Modsu već postoji mod s podrškom za Nvidijin DLSS, koja je uslijed partnerstva s AMD-om izostala. Potom su tu modovi koji se hvataju u koštac s uvjerljivo najlošijim dijelom igre – menijima. Ovaj dopušta sortiranje itema, ovaj poboljšava HUD, ovaj omogućuje promjenu FOV-a, ovaj je mnogima pomogao s performansama, a ovaj smanjuje efekt “spužve” kod neprijatelja.

Inače, što se tiče nastavka razvoja, Bethesda ne planira samo podršku za modove. Naime, u razvoju je i plaćena ekspanzija imena Shattered Space koja će proširiti priču.

Igra

Povezano