Vijesti

Starfield “prebacilo” na Steamu, nove recenzije većinom su negativne

Kada otvorite profil Starfielda na bilo kojoj društvenoj mreži, u zaglavlju će vas dočekati pažljivo odabrane “stotice” zbog kojih biste možda mogli pomisliti kako je ovaj Bethesdin RPG jedan od najboljih svih vremena. Stvarnost je drugačija, prosjek kritike je ispod 90, što je još uvijek jako dobro, međutim, igrači su oštriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od samog početka, s oko 60% pozitivnih ocjena Starfield je na Steamu u tzv. mixed razredu ocjena. Igrači koji su zapravo kupili igru te je ne igraju “besplatno” na Game Passu u prosjeku nemaju ni pozitivno ni negativno mišljenje. Međutim, povodom prvog velikog sniženja na Zimskoj rasprodaji Starfield broji novi influks igrača koji imaju nešto drugačije mišljenje o igri.

U kategoriji nedavnih ocjena, Starfield je tako po prvi put od izlaska spušten u “Mostly Negative” razred sa samo 31% pozitivnih ocjena u posljednjih 30 dana. Većina igrača u tom periodu kritizira standardne boljke. Napornu količinu učitavanja, male lokacije u usporedbi s drugim Bethesdinim RPG-evima, manjak varijacije, puno neiskorištenog potencijala te opću “osrednjost”.

S druge strane, većinu negativnih recenzija koje citiramo krasi veliki fond odigranih sati. Od 40 pa i do preko 200. Što otprilike zorno opisuje kontradiktorno stanje u kojem se pronašao Bethesdin svemirski RPG. Svi ga igraju i svi ga kritiziraju. Prosječno, poručuju iz Bethesde, igrači Starfield igraju preko 40 sati.

Igra

Povezano