Vijesti

Steam će uskoro zabraniti argentinsku i tursku valutu

Omiljene regionalne trgovine za one koji VPN-om vole doći do povoljnijih cijena na Steamu uskoro će postati nešto manje povoljnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog nestabilne inflacije, Valve je najavio ukidanje plaćanja u valuti iz 25 država, mahom iz Srednje i Južne Amerike, Afrike i Bliskog istoka, a među njima turske lire i argentinskog pesosa kao dva najveća tržišta. Svima njima Steam će ubuduće iskazivati cijene u američkim dolarima, što ne znači nužno kraj regionalno povoljnijih cijena.

Developerima je uvjetovano da do 20. 11. odrede nove cijene igara za ta tržišta, ali u dolarima, a ako to ne učine Steam će ih automatski konvertirati u omjeru 1:1. Na tragu nekih prošlih iskustava, predviđa se kako velika većina manjih developera to neće učiniti, stoga bi se igrači s tih područja mogli pronaći u ne baš lijepoj situaciji.

Ekonomska situacija u tim zemljama ionako je teška i nepredvidiva, neke od zemalja uz to naplaćuju 100% dodatnog poreza na videoigre, pa bi nešto što je ionako već luksuz u tim zemljama moglo postati nedostupnije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano