Vijesti

Steam je probio rekord od 29 milijuna istovremeno aktivnih korisnika, ali stvaran broj igrača je bitno manji

Steam i dalje ostaje neprikosnovena platforma za igranje po broju aktivnih korisnika. Tokom blagdana nekoliko puta je probijena brojka aktivnih igrača, a u vikendu iza nas Steam se pronašao na posljednjoj stepenici uoči magičnih 30 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je u nedjelju Steam brojao 29,2 milijuna istovremeno aktivnih korisnika, što je ujedno i prvi put iznad 29 milijuna, otkriva graf na Steam Chartsu. Najviše su za to zaslužni CS:GO i Dota 2 koji zauzimaju vrhove ljestvica najpopularnijih igara. Renesansu proživljava i PUBG koji se transformacijom u F2P vratio na brojke igrača iz 2019., a u trenutku pisanja ovog teksta igra ga preko pola milijuna ljudi.

Četvrtina njih igra

Napominjemo, radi se o broju ulogiranih igrača, što ne mora nužno značiti i broj igrača koji igraju. Primjerice, u trenutku pisanja ovog teksta na Steamu se nalazi 26,5 milijuna igrača. Čarobiranjem u Excelu i zbrajanjem igrača iz sve 4084 aktivne igre, dolazimo do tek 6,5 milijuna igrača koji zaista igraju.

Što radi preostalih 26,5 milijuna? Pa… rade. Mnogi od njih obavljaju svoj uredski posao od kuće. Ostali gledaju Netflix, vise po društvenim mrežama, gledaju streamove te općenito obavljaju sve ostale radnje koje se mogu obavljati na računalima. A Steam se automatski pokreće s Windowsima i izvodi u pozadini. Svejedno, strašno impresivne brojke.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano