Vijesti

Stigla još jedna potvrda da je PlayStation 5 definitivno jača konzola od Xbox Scarletta

Ako se sjećate, prije par dana pisali smo o tome kako su se pojavile prilično pouzdane informacije da je PlayStation 5 jači od next-gen Xboxa. Vijest je to koja nije došla od nekog random lika, već od samog urednika svjetski priznatog Game Informera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Par dana nakon njega istu stvar je ponovio bivši novinar i urednik IGN-a,
Colin Moriarty. U podcastu o kojem su pričali o E3-u, on je također ponovio da je čuo od više developera kako je PlayStation 5 definitivno jača i snažnija konzola od Xbox Scarlett konzole.

Kad ovakve informacije dođu iz usta zaista poznatih i priznatih osoba iz gaming svijeta prilično je jasno da to nisu nagađanja i prazne riječi. No, mi ćemo opet ponoviti da se cijelo ovo vrijeme ozbiljno šuška kako Xbox Scarlett nije jedna konzola, nego naziv projekta koji uključuje dvije verzije konzole. Jednu slabiju i jednu punu jaču. Logično, ova slabija je i jeftinija, a jača će biti skuplja.

2020. godina je za gamere raj…

Možda su se mnogi igrači razočarali činjenicom da ćemo na dolazak PS5 i Xbox Scarlett konzola trebati čekati još otprilike godinu i pol dana, no to i nije tako strašno kad pogledamo koliko tek velikih igara treba izaći. U prvih 6 mjeseci iduće godine dolazi nikad više hit naslova o čemu ćemo napraviti novi članak, a taman kad neke od njih uspijemo prijeći (jer za sve nećemo imati novaca ni vremena), dolaze next-gen konzole, a s njima nove igre.

Uz sve to, Nintendo priprema reviziju Switch konzole. Nakon E3-a su se ponovno aktivirale glasine kako Nintendo radi i dalje na novim Switch verzijama za koje smo sigurni da će doći kad i next-gen Xbox i PlayStation. Ako ste slučajno gledati Nintendovu E3 pressicu onda je jasno da njima niti ne treba još uvijek next-gen konzola kad imaju toliko velikih igara u izradi za Switch.

…a i dalje…

Phil Spencer, šef Xbox divizije potvrdio je kako on misli da iduća generacija konzola nije zadnja sigurno i da će igrači i dalje željeti prave fizičke konzole, a ne isključivo cloud igranje. Već se za ovu generaciju mislilo da je zadnja poznata generacija, ali očito da nije i da neće još puno godina biti.

S druge strane čelnici PlayStationa nisu sasvim sigurni da PlayStation 5 nije posljednja fizička konzola, iako su izjavili da je za nagađanja rano i da ako publika to bude tražila, i PS6 će biti fizička konzola. Razloga za sreću ako ste gamer sigurno ima jer će 2020. godina, a i budućnost biti sve bolja i bolja.

Štedite lovu, iako to nije niti malo lagano, kad znamo koje sve igre tek dolaze, a većina plaća za većinu ljudi nije dovoljna za nomalan život, a gdje onda za kupnje dvije igre mjesečno.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano