Vijesti

Stigle su Xbox Series X recenzije – odlična konzola, ali gdje su igre?

Jučer su svjecki recenzenti izbacili svoje Xbox Series X recenzije i treba reći da su one ponajviše pozitivne. Gdje naša XSX recenzija? Nema je i neće je biti jer Xbox kod nas nažalost službeno nije podržan i jednostavno ne možemo doći do konzole na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kažu recenzije?

Zaista ćemo kratko sumirati generalne dojmove, a vama ćemo na kraju članka ostaviti par video recenzija koje pogledajte ako vas zanima Xbox Series X.

Generalni dojam većine je kako je Xbox Series X odličan komad hardvera. Konzola je prilično brza. Svega par sekundi treba dok je pokrenete i krenete igrati. Quick Resume opcija koja omogućava da preskačete iz igre u igru radi odlično. U 5-10 sekundi možete se primjerice prebacite iz Gearsa u Halo i obrnuto.

Dakle, quick resume vas doslovno stavlja na mjesto gdje ste stali u igri. Ne morate sejvati pozicije niti ništa.

Druga jako dobra stvar je da je konzola jako, jako tiha. Xbox Series X tiši je od Xbox One X konzole, a Xbox One X konzola je jako tiha konzola. Ako ćemo vjerovati recenzijama (a zašto ne bismo?) XSX je i pod najvećim naporom jako tih.

Treća stvar koja je zadivila većinu testera su vremena učitavanja. Znamo svi da Xbox Series X ima brzi SSD, no nismo mislili da će ovako brzo učitavati igre. Posebno kad uzmemo u obzir da niti jedna od igara nije posebno optimizirana za Xbox Series X, već radi samo preko backward compabiltyja.

Što da kažemo osim da The Wicher 3 kad koristite fast travel nema učitavanja.

Od ranije je poznato kako kako je UI ostao manje-više isti što je za nekoga pozitivno, a za nekoga i nije. Ovo zaista ovisi o vašim preferencijama jer UI na Xbox Series X-u radi bez štekanja. Barem zasad. Gamepad je također kao što znate ostao manje-više isti i tu nema većih promjena.

Na tragu Xbox 360, ali…!

Ako odvojite dovoljno vremena i pogledate dva-tri videa, kod svih je zaključak gotovo isti. Xbox Series X je odlična konzola i puno više podsjeća na uspjeh koji je imao Xbox 360 (minus RROD), a puno manje na fijasko zvan Xbox One s Kinectom.

ALI! Jedan veliki i najveći ali koji Microsoft nije uspio izbjeći – gdje su igre? Microsoft nažalost nije uspio osigurati niti jednu first party ekskluzivu za launch. Trebao je to biti Halo Infinite koji je kasnije infintivno odgođen. Stoga je zapravo zaključak mnogih medija da je Xbox Series X (trenutno) odlična konzola bez igara. I to je najveća moguća šteta.

Doduše, ako vam to nije problem i želite igrati naslove kao što su Valhalla, čeka vas prava poslastica jer svi kažu da 3rd party igre rade fantastično na XSX.

Recenzije koje bismo izdvojili

Povezano