Vijesti

Što se dogodi kad u momčadi imate 11 Yaya Tourea? Pokazala je to FM simulacija

Koji igrač bi umnožen 11 puta u istoj momčadi tvorio najbolji klub? Prije desetak dana se postavilo takvo pitanje na Redditu, a najpopularniji odgovor je bio, pa jasno je, jedan i jedini, najbolji afrički igrač svih vremena (kako se sam proglasio) – Yaya Toure!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna legenda je odlučila to testirati u Football Manageru 18. U editoru je tako napravio momčad od 12 Yaya Tourea, svih 12 “prime” Yaya s karakteristikama Yaye u najboljim godinama, a za referencu je uzeta sezona 2013/2014 kad je čovjek zaista bio zvijer.

Da bi eksperiment uspio, treba simulirati igru kroz 10 sezona, a za te potrebe kreirao je:

  • dodatnih 8 Yaya Tourea baziranih na statistici iz 2003. koji bi trebali sjediti na klupi
  • 5 Yaya “bebica” baziranih na statistici iz 2001. godine koji bi trebali biti budućnost
  • jednog “današnjeg” originalnog 35-godišnjeg Yayu
  • i golmana – “shitty” Joe Harta sa sadašnjim karakteristikama, jer bi Yaya na golu ipak bio recept za katastrofu

Nakon 9 propalih pokušaja simulacije, kod kojih bi, primjerice, PSG pokupovao čitavu momčad, ili bi ona završila u bankrotu, konačno je uspio iz desetog puta kreirati ispravnu simulaciju.

Klub je, prigodno, nazvao Birthday Cake FC po onom famoznom rođendanu koji su mu iz Manchester Cityja zaboravili čestitati, a “nije čak ni dobio tortu.”

Ovako je momčad izgledala na samom početku.

Prve četiri sezone, momčad sastavljena od veznjaka Yaye Tourea gurala je prilično solidno na šestim i sedmim pozicijama Premiershipa.

To znači da su se Yaye četiri puta uspjele kvalificirati u Europu. Dva puta su čak uspjeli osvojiti Europsku ligu, a kao pobjednici igrati i Ligu prvaka narednih sezona, gdje su u jednom navratu čak dogurali do četvrtfinala.

Europski superkup su oba puta izgubili. Uspjeli su dogurati i dva puta u finale FA kupa, a jednom ga i osvojiti.

Nakon prve četiri sezone izgleda da su suparnički treneri konačno uspjeli pročitati Birthday Cake FC, nakon čega je uslijedio pad.

U početku se solidno guralo, da bi u posljednjoj sezoni doživjeli potop.

Naredne četiri sezone su plesali na rubu opstanka u Premiershipu, da bi u petoj, odnosno osmoj sezoni ukupno konačno ispali u Championship. U devetoj sezoni, a prvoj u Championshipu, završili su treći, ali se nisu uspjeli plasirati natrag u prvu ligu. Da bi zatim u posljednjoj, desetoj sezoni, sa Yayama u 30-ima završili 24. i ispali u treću ligu.

Yaye Tourei u ovoj simulaciji ipak nisu završili kao svjetske klase, međutim, jedan mladi Yaya je na kraju završio kao standardni igrač Marseillea, a drugi Evertona.

Toure regen, igra je sama generirala Toureovog sina.

Zanimljivo, igra je generirala sina Yaye Tourea i nazvala ga Junior Ture Prime 13 koji je završio u Udineseu kao koristan prvotimac.

A što je bilo s “pravim” 35-godišnjim Yayom? Čovjek je vidio da među svim tim mladićima nema budućnosti, pa je odmah na početku prve sezone podignuo sidro, otišao u Bešiktaš gdje je u narednoj sezoni završio karijeru.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano