Vijesti

Što znači Delta u imenu Metal Gear Solid Δ: Snake Eater remakea?

Remake trećeg Metal Gear Solida konačno je i službeno potvrđen prvim prikazom na PlayStation Showcaseu. Brojku 3 u naslovu zamijenio je simbol Δ, odnosno, grčko slovo delta. Što ono znači? Zašto Konami?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delta je u grčkom alfabetu četvrto slovo, pa u kontekstu redoslijeda nema nekog smisla. Ali ima smisla u matematici. Delta se u matematici koristi kao prikaz promjene u varijabli, a da u tome leži simbolika upravo je potvrdio Konami.

“Simbol Delta (Δ) odabran je jer njegovo značenje odgovara konceptu projekta remakea. Delta predstavlja ‘promjenu’ ili ‘razliku’ bez promjene strukture”, stoji u tvitu. Konami želi vjerno rekreirati, kronološki gledano, prvi Metal Gear Solid, što znači da će priča i njezina struktura ostati u najmanjoj mjeri identična. Očekujte boss borbe u istoj formi i slične gameplay mehanike, premda do neke mjere moderniziranje, a najveća promjena bit će vizualnog tipa.

Pritom, kako se i nagađalo, Konamiju “pomaže” singapurski studio Virtuos. Kojime nema, on je u svojem studiju te nije ni na koji način uključen u razvoj remakea, što kod brojnih fanova budi skepticizam. Međutim, ako ne bude baš korjenitih promjena, Konami nema previše prostora da zezne stvari. Barem se nadamo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano