Vijesti

Stvoritelj GTA serijala i RDR-a Dan Houser pokrenuo je vlastiti studio

“GTA i Red Dead Redemption više neće biti isti”, pisali smo početkom prošle godine kada je Rockstar napustio Dan Houser, jedan od dva brata osnivača Rockstara i glavni čovjek na svim GTA i RDR igrama zaslužan za fenomenalne priče poput one u Red Dead Redemptionu 2. Nikada nije objavljen razlog razilaženja, ali čini se da je Houser ostao u industriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rockstar Mag otkrio je novu kompaniju otvorenu u Velikoj Britaniji krajem lipnja. Direktor je upravo Dan Houser, ime kompanije je Absurd Ventures, kategorizirana je pod igre, a predefinirana djelatnost joj je “razvijanje softvera za zabavu”.

I dok ne znamo praktički ništa o novom studiju (i je li u pitanju uopće studio za razvoj igara), pokretanje nove kompanije možda otkriva pozadinu razilaska Dana Housera i Rockstara, a koji vjerojatno leži u Rockstarovoj matičnoj kompaniji Take Two.

Očito su postojala razilaženja između njega i čelništva matične kompanije, jer vlastiti tim s velikim budžetom za bilo što mogao je dobiti i u Rockstaru/Take-Two.

Stopama Liesliea Benziesa

Podsjećamo, Rockstar je je još 2016. napustio jedan drugi ključni čovjek – Leslie Benzies. Nakon odlaska parnicom je zatražio 150 milijuna dolara za tantijeme od kojih je dogovorom dobio tek jedan dio. No važnije od parnice i razilaženja s Rockstarom je to što je 2017. osnovao novi studio Royal Circus Games te ekspresno dobio ogroman novac od ulagača za razvoj igre.

Benzies tako već nekoliko godina radi na razvoju projekta imena Everywhere kojeg su neki prozvali “GTA Online na steroidima”, a ako je suditi po njegovom slučaju, sigurni smo kako ni Dan Houser neće ili nije imao problema osigurati veliki novac za vlastiti projekt. Za razliku od Benziesa kojem je fokus u Everywhereu na online mogućnostima, Dan Houser kao jedan od najboljih scenarista u industriji sigurno radi na naracijski snažnom projektu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano