Vijesti

Subnautica 2 bit će live service naslov, ali bez battle passa i pretplata

Kada je jučer najavljena Subnautica 2 kao prvi naslov u serijalu uopće s multiplayerom i live service modelom, poučeni lošim iskustvima nekih pohlepnijih predstavnika takvog modela poslovanja, uslijedili su brojni skeptični komentari fanova. Stoga su se developeri iz Unknown Worlds studija brzo oglasili.

Kako navode na službenoj stranici, “Game as a Service” format za njih znači isključivo to da će igru nastaviti nadograđivati godinama nakon izlaska, baš kao što su to radili u prethodna dva Subnautica naslova koji su krenuli iz early accessa.

“Nema battle passova, nema pretplata”, dodaju. Dodaju i kako Subnautica 2 nije fokusirana na multiplayer, moći će se lijepo solo kao i dosad, dok je kooperativno igranje za do četiri igrača opcionalno.

Subnautica 2 je treći podvodni survival naslov u serijalu i zasad osim službene potvrde postojanja istog nema previše informacija o eventualno novim gameplay mehanikama, nastavku iste priče i ostalom. Više ćemo saznati u narednim mjesecima, a izlazak rane verzije igre očekuje se negdje u prvoj polovici iduće godine.

Igra

Povezano