Vijesti

Super Mario Bros film dobio je iznenađujuće loše ocjene

Premda su posljednjih tjedana do nas stizale samo riječi hvale po pitanju novog Super Mario Bros filma, dan objave prvih recenzija donosi sasvim suprotne kritičarske impresije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 97 recenzije kritičara, na Rotten Tomatoes ga preporučuje tek 55% kritičara, a situacija nije bolja ni na Metacriticu gdje nova Mariova avantura na velikim platnima broji prosječnu ocjenu od tek 49%.

Kritičari se većinom slažu, Illumination i Nintendo su napravili fantastičan posao s vizualima, toliko da se gledatelj u kinu osjeća kao da je “unutra”. Međutim, spominje se osjećaj kao da gledate nekoga dok igra igru, a ne da gledate film.

Super Mario Bros je primarno snimljen za djecu i u njemu će vjerojatno uživati obitelji, ali ne očekujte neki ozbiljniji zaplet, priča je prema kritičarima suviše jednostavna i po ničemu posebna. Zvuči poput svake Mario igre, ali kada im oduzmete zabavan gameplay, što preostaje? Izgleda da je upravo to demonstrirao Super Mario Bros film.

Ono što Mario filmu ne nedostaje su easter eggovi i reference na igre, pa se vjerojatno isplati otići u kino ako ste fan omiljenog vodoinstalatera. Čini se i da je Chris Pratt odradio dobar posao kao Mario, što nikako ne odmaže.

Super Mario Bros film u domaćim kinima kreće s prikazivanjem od sutra, 6. 4.

Povezano