Vijesti

Survival MMO Dune: Awakening dobio novi prikaz

Dok film Dune: Part Two zasluženo hara kino blagajnama, developer Funcom iskoristio je priliku s novim prikazom MMO survival naslova Dune: Awakening.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kreatori Conan Exilesa tako su prezentirali prvi trailer s prvim djelićima gameplaya uopće. Igrači u ovom survivalu na Arrakisu kreću od ničega, u početku je najbitnije doći do vode, potom ćete izgraditi bazu koja je neophodna za daljnje napredovanje, a middle game i kasnije faze igranja obilježit će interakcije s drugim igračima, politika i, naravno – borba.

S politikom dolazi i aspekt ekonomije, manipulacije Kućama, a tu su i opasna PvP područja s lootom najveće vrijednosti za one željne takvog načina igranja. Funcom pritom zamišlja petlju igranja u kojem će politika i borba međusobno koegzistirati kroz ekonomiju. Netko će briljirati u jednome, netko u drugome, a najbolje će možda biti ući u krug ljudi koji okupljaju sve te vještine.

Portal VGC, koji je dobio priliku zaigrati igru u zatvorenoj beti, Dune: Awakening uspoređuje s No Man’s Sky i Rustom. Koliko je zapravo sličan tim dvjema igrama možete saznati prijavom na zatvoreno beta testiranje, a izlazak igre planira se kasnije ove godine na PC, PS5 i XSX/S.

Igra