Vijesti

Kreće Telemach Cube School Esport League, regionalno esport natjecanje srednjh škola

Danas smo u Zagrebu popratili predstavljanje projekta Telemach CUBE School Esport League, školskog regionalnog natjecanja, sjajne priče koja je svoj začetak imala prije dvije godine u Rovinju, a sve na inicijativu učenika Srednje škole Zvane Črnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada, u svibnju 2022. školsko esport natjecanje imalo je dvostruku svrhu, budući da je osim gaming nadmetanja ono nosilo i socijalnu komponentu, osobito značajnu u kontekstu Covid-19 pandemije gdje su se učenici ponovno počeli družiti, otkriva nastavnica strukovnih predmeta tehničarima za računalstvo Monika Marković Šurlina, te mentorica projekta koja je to i danas u svojoj trećoj godini.

Druga godina, koja je zapravo prva sezona međuškolskih natjecanja uključila je druge škole, njih 21 s ukupno 40 timova. Ove sezone sudjelovat će 32 škole s isto toliko timova u igri Valorant. Sve kreće sutra 6. ožujka prvim mečevima grupne faze natjecanja koja se odvija online, nastavlja se u travnju s Playoff fazom, a sve će kulminirati 10. i 11. svibnja velikom završnicom u Hall of Game areni u Zagrebu gdje će snage odmjeriti 4 najbolja esport tima uz ozbiljnu produkciju i livestream.

Sve će kao partner popratiti i Telemach koji osigurava mrežnu infrastrukturu za igranje na svojoj optičkoj mreži. Direktorica Sektora marketinških komunikacija Ana Miličević dodaje kako su ponosni što se na ovaj način mogu uključiti u projekt, omogućujući mladim generacijama priliku da kroz socijalnu interakciju istražuju svijet esporta te razvijaju digitalne vještine i znanja.

Odgovorno igranje i uvođenje esporta u srednje škole

Bitno je, složili su se svi prisutni, djeci i mladima usaditi svijest o odgovornom igranju, a dugoročni cilj je uvođenje esporta u srednje škole kao izvannastavnu aktivnost. Osim toga, projekt će učenicima omogućiti i stjecanja nekih novih vještina koje kasnije mogu primijeniti u rastućoj gaming industriji te drugim industrijama, a prije svega kroz organizaciju i produkciju natjecanja što je na ovoj razini svakako ozbiljan praktični i logistički izazov.

Za kraj poželimo sreću svim natjecateljima, mi na FFA ćemo svakako popratiti, a uopće ne sumnjamo kako će Telemach CUBE School Esport League narednih godina u nekim novim sezonama okupiti još više škola i timova u natjecanju koje ima potencijal postati veliki promicatelj igranja, igraće kulture, a osobito esporta koji se u široj javnosti još uvijek promatra pod stigmom.

Povezano