Vijesti

Sve što je Microsoft prikazao na Gamescom prezentaciji: Forza Horizon 5, Dying Light 2, Age of Empires 4, xCloud na konzolama…

Microsoftova Gamescom prezentacija protekla je bez većih iznenađenja i Halo Infinite prikaza (šuška se kako bismo ga mogli ipak gledati danas na Opening Night Live prezentaciji), ali bilo je tu jako zanimljivih naslova i prikaza poput Forze Horizon 5, Age of Empiresa IV i Dying Lighta 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbitnije od svega, zapamtite to, svi ispod nabrojani naslovi osim Dying Light 2 (iako se šuška i o njemu) dostupni su od prvog dana unutar Game Pass pretplate.

Forza Horizon 5

Za kraj 90 minuta dugačke prezentacije Microsoft je ostavio Forzu Horizon 5 koja je dobila prvi gameplay prikaz dužine preko 8 minuta. Već smo znali kako ćemo novi Horizon voziti u Meksiku, a sada smo saznali i naslovnu zvijezdu – Mercedesov AMG One. Ne pretjerujemo, Horizon 5 izgleda bolje od bilo koje jurilice današnjice.

Age of Empires IV

Značajan prostor dobio je i Age of Empires IV gdje su developeri pričali o katapultima. Jako im je važno da odrade “kralja opsada” što je vjernije moguće, a kako bi uspjeli u tome naumu angažirali su povjesničare i izgradili repliku jednog od najvećih katapultova u povijesti. Ispod pogledajte lekciju iz povijesti.

Dolazak Xblox Clouda na konzole

Igranje iz xClouda dosad je bilo omogućeno samo igračima na mobitelima, a sada će to moći i konzolaši. Najavljen je dolazak Xbox Clouda na konzole do kraja godine, što znači da će Xbox igrači moći igrati (za početak) preko 100 naslova u 1080p i 60 FPS-a koristeći samo internetsku vezu i bez čekanja na skidanje igara. Za igranje iz Clouda bit će vam potrebna Xbox Game Pass Ultimate pretplata po cijeni od 15 eura mjesečno.

https://youtu.be/BomfVh2PSkM

State of Decay 2: Homecoming

Unatoč lošim recenzijama po izlasku, State of Decay 2 se s nadogradnjama pretvorio u dosta dobru igru koja je, zahvaljujući Game Passu, prebacila brojku od 10 milijuna igrača. Stoga nikoga nije iznenadila najava velikog DLC-a imena Homecoming. Remasterirat će se Trumbull Valley mapa koja je dosad nudila tek linearno iskustvo bez mogućnosti gradnje baza i sandbox igranja, a sada će dobiti nova područja i otvoriti nove gameplay mogućnosti solo ili kooperativno s prijateljima online.

Crussader Kings III stiže na Xbox i PlayStation

Paradoxova hit strategija Crussader Kings prošle godine dobila je novi nastavak, a sada će po prvi put u povijesti franšize doći i na konzole. Kako će Crussader Kings III izgledati prilagođen kontrolerima pogledajte u prikazu ispod. Na PS5 i Xbox S/X igrat ćemo ga “uskoro”.

Dying Light 2

Igra koju poljski developeri iz Techlanda proglašavaju “ozbiljnim iskorakom u odnosu na druge zombi igre” dobila je novi gameplay prikaz. Dying Light 2: Stay Human trailer prvo je pokušao objasniti kako je došlo do izbijanja epidemije i kako je svijet postao ono što jest u igri, a zatim su prikazani gameplay elementi poput parkura, borbe, kuke… i zaista je impresivno koliko je Dying Light 2 evoluirao od originala. Grad je znatno veći i raznovrsniji, zgrade su više, vertikalno kretanje nikada nije bilo važnije, a češće i zahtjevnije će biti i borbe s ljudima. Dying Light 2: Stay Human igramo od 7. 12.

Microsoft Flight Simulator

Vjerojatno grafički najimpresivnija igra današnjice 7. 9. ove godine dobit će veliku nadogradnju koja obuhvaća detaljnije prikaze visoke rezolucije Njemačke, Austrije i Švicarske. Osim satelitskih snimki developeri su rukom izradili preko 100 ikonskih lokacija s tog područja.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano