Vijesti

Svi su oduševljeni jer novi Silent Hill radi novelist Ryukishi07. Kažu da nema boljeg za mračne horore

Među 4 jučer najavljena nova Silent Hill naslova pronašao se Sillent Hill F. Na njemu radi Neobards Entertainment, studio iz Hong Konga najviše poznat po asimetričnom multiplayer naslovu Resident Evil: Resistance te nadolazećem Resident Evil: Re:Verseu, a više od samog studija odjeknulo je ime japanskog novelista pseudonima Ryukishi07 za kojeg kažu da je jedan od najboljih na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ryukishi07 je poznat po mračnim pričama, prožetima konstantnom tenzijom, voli ponekad na prevaru izbaciti čitatelja s pravog puta, a oni koji prate njegov rad kažu da je jedan od najboljih na svijetu u tom žanru. Pritom štovatelji njegovog rada preporučuju serijal vizualnih novela When They Cry, a neki od njih tvrde da se radi o iskustvu čitanja koje mijenja živote.

Pod uvjetom da se projekt realizira do kraja, sigurno nas očekuje snažan i mračan narativ u japanskom stilu i teško je ne uzbuditi se usprkos tomu što R07 prati relativno neiskusan razvojni tim.

Zasad o samoj priči Silent Hilla F ne znamo previše osim da je smještena u Japanu 60-ih godina prošlog stoljeća, a prvi trailer zaista intrigrira. Puno simbolike, misterije i minimalno dijaloga. Sviđa nam se.

Igra