Vijesti

Switch je ušao u TOP 3 najprodavanijih konzola svih vremena. Hoće li prestići PS2?

VG Chartz, kojeg uzimamo donekle relevantnim za globalne rezultate prodaje igraćih konzola, objavio je kako je Nintendow Switch prestigao Game Boy na trećem mjestu vječne liste najprodavanijih svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kažu, dogodilo se to u drugom tjednu prosinca prošle godine, kada je Switch prodan u gotovo milijun primjeraka. Zaključno s 10. 12. 2022., Switch je prodan u preko 119 milijuna primjeraka. Tako je prestignuo Game Boy, a od prijenosne konzole od koje se sve krenulo se sigurno odvojio s dodatnih par stotina tisuća, ili možda i pokojim milijunom u tjednima do danas.

Dakle, Switch je na velika vrata ušao u TOP 3, ali put do samog vrha je daleko. Dok se sve više priča o novom Switchu koji bi mogao uslijediti već do konca ove godine, još uvijek aktualnoj konzoli nedostaje još 35 milijuna do drugog mjesta kako bi nadmašila Nintendo DS te 39 milijuna do dosad nedodirljivog PS2.

Koliko god prodaja Switcha bila impresivna, do prve, ali i druge pozicije je dug put. U rekordnim pandemijskim godinama Switch je rastao koracima od 20-ak milijuna prodanih konzola godišnje, što bi značilo da mu treba još barem dvije jako dobre godine. Sve će u konačnici ovisiti o planovima za Switch 2, čiji bi izlazak usporio adopciju Nintedovog još uvijek aktualnog fenomena.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano