Vijesti

Switch se približio prodaji od 130 milijuna. Nasljednik već na Gamescomu?

Preko 7 godina stari Switch, kojeg je grubo tehnički gledano tehnički pregazilo vrijeme još po izlasku, je u prvom kvartalu ove godine ostvario rast prodaje od 14%. I dok se bliži kraj ovog generacijskog ciklusa za Nintendo, sve su glasnije priče o nasljedniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Switchu nedostaje još oko 25 milijuna prodanih konzola kako bi prestigao PS2 na prvom mjestu, što će teško ostvariti, a posebno ako, kao što govore glasine, nasljednik izađe početkom 2024. I to ne bilo kakve glasine, pouzdani Eurogamer i VGC su, svaki od svog izvora, primili informaciju kako će Nintendo novu konzolu predstaviti već ovog mjeseca na Gamescomu.

Također, oboje tvrde kako su razvojne jedinice već neko vrijeme kod ključnih vanjskih developera, pa se reveal već ovog mjeseca ne čini toliko neizglednim. Za Nintendo bi bilo neobično da svoju novu konzolu predstavi u Europi, ali ako uzmete u obzir kako je Switch inicijalno predstavljen običnom objavom na Twitteru, sve je moguće.

VGC piše kako će Switch imati LCD ekran kako bi smanjio troškove proizvodnje, a uštedu pogurao tamo gdje mu je bitnije – u količinu memorije koja će, vjeruje se, biti znatno veća od sadašnja 32GB. Također, Switch će i dalje primati fizičke kazetice, a ne zna se hoće li biti kompatibilan s igrama na Switchu. Ako pitate nas, ako se nastavi suradnja s Nvidijom, a izvjesno je da hoće, nova generacija Tegra čipova trebala bi bez problema izvoditi stare igre.

Povezano