Vijesti

Switch se prodaje kao lud i na tragu je da sruši i PlayStation 4

Dok svijet iščekuje bilo kakve PlayStation 5 vijesti, sajmove, otkrivanja i dok se svijet zabavlja jačinom Xbox Series X i PS5 konzola, Nintendo kupi lovu i ne zamara se glupostima. Sony i Microsoft bilježe veliki pad u prodaji trenutnih konzola zbog najave novih konzola, dok je kod Nintenda trend sasvim suprotan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 34 mjeseca na tržištu, Nintendo Switch je prodan u 52.48 milijuna i konzola je na tragu da po ukupnoj prodaji pređe PlayStation 4 i PlayStation 2. Još uvijek ispred Switcha je Nintendo Wii.

Ako pričamo samo o Nintendovim konzolama, Nintendo Switch je debelo ispred 3DS-a, i prati prodaju Nintendo DS-a. Wii je zasad još uvijek nedodirljiv, iako dinamika prodaje nije puno iznad Switcha.

Nintendo Switch je u samo 34 mjeseca prodaje obišao Xbox One koji je na tržištu već 74 mjeseca. Eto što znače ekskluzive i Nintendo brand.

Switch Lite se također prodaje jako dobro i iznad očekivanja, a isto možemo reći i za Nintendove ekskluzive. Posebno je impresivna prodaja Pokemona koji su nadmašili apsolutna sva očekivanja.

Luigi Mansion 3 (još uvijek čekam pad cijene da si mogu priuštiti igru) također bilježi odličnu prodaju, dok se Link’s Awakening Remake prodaje bolje od originala.

Nintendo bilježi ogroman porast digitalne prodaje igara, hardvera i općenito softvera, a što će tek biti ako izađe jača verzija Switcha i nova Zelda?

Nintendo je stvarno posebna kompanija o kojoj se puno manje priča i piše (barem kod nas), a koja često ispraši jedan PlayStation, a da o Xboxu i ne pričamo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano