Vijesti

Take – Two je postigao dogovor o kupnji Codemastersa

VGC javlja kako je Codemasters postigao formalni dogovor s Take-Twoom o uvjetima prodaje, a posao bi trebao biti dovršen početkom iduće godine. Codemasters će dobiti gotovinu i dionice u vrijednosti od 980 milijuna dolara. Nakon završetka posla, Codemasters će nastaviti postojati pod etiketom 2K-a, a njihov direktor i ostatak višeg menađerskog tima će nastavljati obavljati svoje trenutne funkcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Codemasters je izdavač trkačkih igara sa sjedištem u Velikoj Britaniji, a najpoznatiji je po igrama Dirt, F1, Grid te kultnim igrama TOCA, Colin Mcrae Rally i Operation Flashpoint. Nedavno su otkupili prava na FIA World Rally Championship licencu, a prošle godine su preuzeli Slighty Mad, developere Project Cars serijala.

Take-Two pod svojim krilima ima 2K i Rockstar te 2K Sports. Direktor Take-Twoa je u nedavnom priopćenju izrazio zadovoljstvo preuzimanjem Codemastersa i smatra kako će se njihovi repertoari sportskih igara savršeno uklopiti.

„Codemasters ima poznatu povijest stvaranja nekih od najomiljenijih i komercijalno najuspješnijih trkačkih franšiza i vjerujemo da će se njihova budućnost savršeno uklopiti s našim sportskim portfeljem i dodatno poboljšati dugoročni rast naše organizacije.“, izjavio je Strauss Zelnick.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano