Vijesti

Take-Two želi zabraniti Remedyjev novi logo. Kaže da je presličan Rockstarovom

Izdavač Take-Two u čijem je vlasništvu Rockstar Games, koji stoji iza GTA igara, osporio je Remedyjev zahtjev za intelektualnu zaštitu svog novog logotipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remedy je svoj novi logo u obliku slova R predstavio prošle godine jer je, kako kaže, želio osvježiti vizualni identitet i maknuti se od ere Max Payne igara koju je, uostalom, predstavljao metak u starom logou. Studio je danas više poznat po Control i Alan Wake igrama, pa vjerujemo kako je novi logotip ispravan potez. Naravno, ako je legalan.

Take-Two kaže da nije legalan, jer previše podsjeća na Rockstarov logo. Tako u zahtjevu upućenom Europskoj uniji navodi kako Remedyjev novi logo vjerojatno može stvoriti zabunu među kupcima te tako stvoriti nepoštenu prednost, budući da je Rockstar ipak poznatiji brand. Pogledajte i sami u slici iznad, pa u anketi ispod glasujte što mislite.

ffa anketa

Je li novi Remedyjev logo presličan Rockstarovom?

  • Ne 64%
  • Da 36%
Hvala ti 🎉

Ono što je neobično u ovom slučaju je to da oba studija trenutno surađuju na remakeu prva dva Max Paynea. Prije dvije godine dogovoreno je kako će Rockstar financirati projekt, a Remedy će ga sprovesti u djelo.

Svakako nas zanima kako će se ovaj slučaj rasplesti, no nekako smo mišljenja da će doći do dogovora te da neće baš završiti na sudu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano