Vijesti

Take2 gasi GTA: Multiplayer mod

Još jedan dokaz da je za romantiku u gamingu, u današnjem kapitalizmu, mjesta sve manje…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nešto više od 6 mjeseci entuzijasti okupljeni oko moda za GTA V – GTA-MP, objavili su da rade na službenoj, neprofitnoj modifikaciji koja donosi alternativni način igranja GTA: Onlinea. Prema njihovoj viziji online komponente, GTA-MP je trebao biti MMO smješten na GTA V mapi, odnosno u Los Santosu i njegovoj okolici Blake Countyu. Trebao je to biti spirutalni nasljednik popularnog SA:MP-a, popularne multiplayer modifikacije za GTA: San Andreas, koja i dan danas žari i pali na nekim starijim “kantama”.

Nažalost, svega koji tjedan prije objavljivanja prve verzije modifikacije široj javnosti, Take2, izdavač GTA igara odlučio je službeno “zamoliti” momke da prekinu s razvojem moda i njegovim oglašavanjem.

Ekipa okupljena oko moda odlučila je ne pružati otpor, jer, kako kažu, poštuju rad drugih developera i njihova intelektualna vlasništva. Umjesto pružanja otpora, dostojanstveno su se ispričali izdavaču i zahvalili se zajednici na potpori svih ovih mjeseci.

U nastavku možete pogledati njihov zadnji video, u kojem su nam predstavili verziju koja je trebala postati dostupna svima nama do kraja godine.

https://www.youtube.com/watch?v=UCptQubnp1M

Povezano