Vijesti

Tek ćemo 2022. godine vidjeti prve prave next-gen igre

Nadamo se da je jučerašnji dan bio sretan za mnoge od vas. Svi smo željno iščekivali dostavne službe da nam dostave PS5 za koji smo štedili, radili ili jednostavno imali dovoljno bogate roditelje koji su nam ga kupili bez iti malo muke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U našim konzolama vrte se razne igre, a kolega @fenix mi jučer piše da dok ne odigram Spider-Mana ili Demon’s Souls – nisam još ništa vidio što PS5 može. Dok ja jedva čekam odigrati Spider-Mana, šef PlayStationa Jim Ryan, otkrio je svoje razmišljanje kad ćemo zapravo vidjeti što je sposoban PS5 prikazati.

Nalazimo se tek na početku generacije i znate i sami da je ovo tek baš – početak. Jim Ryan očekuje da će developeri igara (tek) 2022. godine krenuti koristiti potencijal koji PS5 konzola ima. Povukao je paralelu s PS4 konzolom koja je izašla 2013. godine, a zapravo smo tamo negdje 2015. i 2016. godine dobili igre koje su bile pravi generacijski skok.

Ryan je također potvrdio da će Sony podržati PS4 sve do 2022. godine što bi značilo da bi sve Sonyjeve first-party igre do 2022. mogle doći i na PS4.

Prve prave, “AAA” Unreal Engine 5 igre očekujemo također negdje 2022. godine, kad ćemo zapravo vidjeti u punom sjaju što mogu PS5 i Xbox Series X. 2022. se očekuje i dolazak velikih PS ekskluziva kao što su God of War i tko zna što još – možda novi Jak&Daxter?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano