Vijesti

The Last of Us 2 je pomeo sve nagrade na The Game Awardsu: Najbolja je igra godine

Upravo je završena najveća i najznačajnija dodjela nagrada u gaming industriji. Geoff Keighley i ekipa uspjeli su organizirati spektakl u ovim teškim uvjetima. Prikazali su pregršt novih igara, dodijelili preko 25 nagrada i proglasili igru godine s javljanjima uživo iz domova dobitnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su igrači odabrali Ghost of Tsushimu kao najbolju igru 2020. godine, odabrani žiri je kao najbolju igru godine proglasio upravo The Last of Us Part II. Čast proglašenja pripala je nikome drugom nego Christopheru Nolanu.

Neil Druckmann se ovog puta uspio suzdržati od spominjanja hejtera.

Unatoč negodovanju igrača kojima nije sjela priča The Last of Us Part II, nagrada za najbolju priču godine bila jedna od prvih koje su pokupili Naughty Dog i Neil Druckmann za TLoU2.

The Last of Us Part II je zatim pokupio nagradu za najbolju akcijsku igru godine ispred Ghost of Tsushime i Assassin’s Creed Valhalle. Uslijedila je nagrada za audio dizajn, pa nagrada za game direkciju, zatim nagrada za inovaciju pristupačnosti za gamere s invaliditetom… Čitavu priču zaokružila je glumica Laura Bailey s nagradom za najbolju izvedbu u ulozi Abby, koja je tu nagradu ponijela ispred kolegice Ashley Johnson (Ellie). S obzirom na kritike po forumima (uključujući i naš), dodjela ove nagrade nam je još draža.

Tako je The Last of Us Part II pokupio čak 6 nagrada od 8 kategorija u kojima je bio nominiran. Ghost of Tsushima je odnio nagradu za najbolju umjetničku direkciju, a Final Fantasy VII Remake za najbolju glazbu.

Od ostalih nagrada izdvojit ćemo League of Legends kao najbolju esport igru godine, Hades kao najbolju indie igru i Tell Me Why kao igru s najvećim utjecajem. Treba spomenuti i Among Us koji je najbolja multiplayer i mobilna igra godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano