Vijesti

The Matrix Awakens demo za PS5 i XSX se dosad najviše približio fotorealizmu, izgleda bolje nego film

The Game Awards iznjedrio je gomilu svjetskih premijera i novih prikaza najiščekvanijih igara današnjice, međutim, The Matrix Awakening: An Unreal Engine 5 Experience demo svu pažnju usmjerio je na sebe.

Demo koji je Epic Games kreirao zajedno s producentima novog Matrix filma grafički i tehnički je demonstrirao mogućnosti next-gen, odnosno sad već aktualnih konzola. Zaboravite sve što ste igrali dosad.

Grad koji su developeri kreirali je dosad grafički najuvjerljiviji grad u igrama, a Neo i Trinity u svojim mlađim scenama izgledaju stvarnije nego u originalnom Matrixu iz 1999. Uostalom, pogledajte usporedbu ispod.

Cinematične sekvence s realno ograničenim interaktivnim efektima izgledaju nestvarno, međutim, pravi show kreće nakon završetka demoa kada shvatite da vam je ostavljen čitavi grad na dlanu.

Impresivna simulacija američkog grada

Doduše, osim vožnje automobila i zabijanja u druge ne možete raditi puno toga, ali vjerojatno ćete, kao i mi, sate potrošiti u toj glupavoj radnji. Jer fizika vožnje i kolizije je gotovo pa realna, ulice su prepune prometa, nogostupi vrve ljudima kao u stvarnosti i sve to zajedno izgleda realnije nego išta što smo igrali dosad.

Za potrebu Unreal Engine 5 demoa Epic Games je stvorio čitavi jedan grad površine preko 4 kvadratna kilometra (veći od centra Los Angelesa), dok je na ulicama je simulirano 35 tisuća ljudi i preko 50 tisuća automobila. I sve to unutar već omogućenih sistema unutar UE5 pokretača koji kroz Mass Framework sistem odmah u startu nudi bolju simulaciju grada od, primjerice, jednog Cyberpunka koji je totalno podbacio na tom polju.

Kako sve to izgleda u akciji pogledajte u videu ispod, ali ako ste u mogućnosti i posjedujete PlayStation 5 i Xbox Series X, preporučamo ovo iskustvo prvi put doživjeti iz prve ruke. Besplatno je. Ovo je budućnost igranja.

Podrži FFA

Iza FFA stoji mala, ali strastvena grupa gamera. Kako bismo bili što aktualniji i održavali najaktivniji gaming forum na ovim prostorima, ulažemo vlastito slobodno vrijeme i novac. Ako smatrate da to zaslužujemo i ako ste u mogućnosti, možete nas podržati novčanim prilogom. Sa svakom kunom bit ćemo još bolji, a zauzvrat nudimo pogodnosti poput uklanjanja reklama s portala i unikatnih bedževa pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close