Vijesti

The Verge potvrdio da PS5 nema audio optički port što baš i nije dobro za vlasnike skupih wireless slušalica

Poznati i ugledni svjetski portal The Verge, potvrdio je kako PlayStation 5 neće imati optički audio port što zapravo i nije neko veliko čudo, ali će nedostatak istoga raditi potencijalne probleme vama koji ste na PS4 konzoli koristili skupocjene wireless slušalice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra vijest je da će većina proizvođača sigurno naći rješenje kako premostiti ovaj problem kao što će to napraviti poznati proizvođač slušalica – Astro. Znamo da dosta vas posjeduje njihove wireless slušalice s kojima ste igrali na PS4 konzoli. Podsjetimo – PS4 Pro i originalni PS4 imaju optički port.

Astro će za svoje slušalice izbaciti HDMI to optical audio splitter koji će omogućiti korištenje bežičnih slušalica na PS5 konzoli. Taj audio splitter podržava HDCP, HDMI 2.1 i 4K propusnost što je sve što vam treba.

Adapter će košati $40, a za vas koji imate već njihove slušalice, adapter ćete platiti $25 što je u svakom slučaju bolje od kupnje novih slušalica. Vjerujemo da će ovakav primjer slijediti i drugi proizvođači.

It gets a little more complicated for people who want to bring their PS4-ready Astro wireless headset to the PS5. Sony’s next-gen console doesn’t have an optical audio port, which seems like it spells trouble for headset owners. However, the trouble isn’t as bad as having to go buy a brand-new headset. Instead, to make up for Sony’s omission of the port, Astro is releasing an HDMI-to-optical audio splitter that will allow your headset to interface with the PS5 with no additional firmware needed.

The Verge

Ako imate slušalice koje povezujete preko 3.5mm utora, onda nemate problema jer poznato je kako PS5 i XSX kontroleri imaju 3.5mm utor. Astro je inače najavio prvi službeni headset za PS5 i XSX – A20 Gen 2 koji predstavlja nadogradnju na slušalice iz 2017. godine. Cijena će biti $119.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano