Vijesti

Trailer za GTA 6 oborio brojne rekorde, ali nije bolji od KPOP boy benda

Prekjučer u ponoć Rockstar je 15 sati ranije od planiranog objavio prvi trailer za GTA 6. Premda ne pod vlastitim uvjetima, jer uranio je zbog leaka, malo je reći kako je isti slomio internet. Prenosili su ga svi svjetski mediji, pa i mainstream mediji i nema tko nije pričao o njemu na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih 24 sata na Youtubeu premašio je 96 milijuna pregleda. Malo mu je nedostajalo da u 24 sata premaši najgledaniji Rockstarov trailer, onaj prvi za GTA 5 koji je u 12 godina prikupio 100 milijuna, ali do trenutka pisanja ovog teksta (cca 33 sata od premijere) prestigao je i njega.

Javili su se i iz Guinessa, čija knjiga je zabilježila GTA 6 trailer kao najgledaniji gaming video svih vremena u prva 24 sata i najgledaniji video koji nije glazba. Rockstar je premašio Mr. Beastov video iz kolovoza kada je ostavio sam sebe na sedam dana nasred oceana. GTA 6 trebalo je samo 13 sati da prešiša njegovih 59,4 milijuna.

Sudari svjetova

Premda strašno impresivne brojke, GTA 6 kao neosporni globalni fenomen nije uspio premašiti jedan drugi globalni fenomen – južnokorejsku KPOP boy band senzaciju BTS. BTS-ova dva glazbena spota uspješnija su u prva 24 sata, a to su spotovi za pjesmu Dynamite (101 milijun) i Butter (108 milijuna).

Da rezimiramo, prvi trailer za GTA 6 treći je najgledaniji video u prva 24 sata svih vremena. I teško da će ga u neko dogledno vrijeme itko ikada prestići, a osobito izvan glazbene industrije. Poslije više od 10 godina posta, igrači su se zaželjeli novog GTA i nenadmašne Rockstarove produkcije, ali morat će pričekati još koju godinu, budući da GTA 6 neće prije 2025.

Najgledaniji Youtube video sadržaj u prva 24 sata

 1. 🎶 “Butter”, BTS, 108 milijuna
 2. 🎶 “Dynamite”, BTS, 108 milijuna
 3. 🎮 “GTA 6”, Rockstar, 96 milijuna
 4. 🎶 “How You Like That, Blackpink 86,3 milijuna
 5. 🎶 “Ice Cream”, Blackpink i Selena Gomez. 79 milijuna
 6. 🎶“Boy With Luv”, BTS ft. Halsey, 74,6 milijuna
 7. 🎶“Lalisa”, Lisa, 73,6 milijuna
 8. 🎶“Permission to Dance”, BTS, 71,3 milijuna
 9. 🎶“Life Goes On”, BTS, 71,6 milijuna
 10. 🎶“Me!”, Taylor Swift ft. Brendon Urie, 62,5 milijuna
 11. 🎶“Lovesick Girls”, Blackpink, 61,4 milijuna

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano