Vijesti

Trećinu od 3,6 milijardi dolara Sony će godinama plaćati zaposlenicima Bungieja. Ako ostanu raditi

Objavljen je transkript Sonyjeve komunikacije s investitorima povodom financijskog izvještaja za 2021. godinu, a koji otkriva nešto više detalja o akviziciji Bungieja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Specifičnost Bungieja, jednog od najvećih svjetskih studija od 900 zaposlenika je ta da upravo oni drže većinu dionica studija. Kako je Sony objasnio, dvije trećine ukupnog iznosa (2,4 milijarde dolara) je fiksan i rezerviran je za otkup njihovih dionica, a ostatak od 1,2 milijarde zaposlenici će dobiti u ratama ako nastave svoj radni odnos u Bungieju.

U prosjeku to iznosi 1,3 milijuna po zaposleniku, što bi većinu njih trebalo motivirati da nastavak karijere ne potraže na nekom drugom mjestu. Kako smo i objasnili u podužem tekstu, Sonyju je ljudski kapital bitniji ili jednako bitan koliko i vrijednost Destiny IP-a, a nagodba poput ove to i pokazuje.

Sony, dakle, želi zadržati što je više znanja i kreativnog talenta unutar Bungieja, međutim, sasvim je logično da će određeni broj njih napustiti kompaniju, stoga će i krajnji iznos akvizicije biti manji. Pomalo bizarno, Sony će u ovom slučaju željeti potrošiti što više.

Povezano