VijestiZanimljivosti

Trgovina koja je izazivala Sony da ih tuži zbog prodaji maski za PS5 sada ih treba povući iz prodaje

Za manje od mjesec dana obilježit ćemo prvu godišnjicu lansiranja PlayStationa 5, a Sony još uvijek nije pokazao ni najmanju namjeru da bi mogao započeti prodavati kustomizirane stranice za PlayStation 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

One kao da su stvorene da ih se mijenja i preuređuje izgled konzole, međutim, budući da Sony još uvijek ne pokazuje intenciju za njihovu odvojenu prodaju, mnogi su odlučili iskoristiti ogroman neiskorišteni potencijal. Realno, radi se o najobičnijem komadu plastike kojeg je lako proizvesti, a još lakše prodati.

Jedan od prvih koji je krenuo prodavati plastične maske za PS5 je kanadski Dbrand. Sve do prije nekoliko dana od njih ste ih mogli naručiti za 50 dolara, a Dbrand je sa svojim tzv. Darkplateovima bio najistaknutija trgovina na tržištu.

“Ajde, tužite nas!”

U jednom trenutku voditelji Dbranda su se razbahatili do te mjere da su u zaglavlje svoje trgovine istaknutim slovima napisali: “ajde, tužite nas!” I sada kada su ih tužili, odnosno zaprijetili tužbom iz Sonyja, Dbrand je ipak zaustavio prodaju. Dolaskom na njihovu stranicu sada se izlistava tek arhiva linkova medija koji izvještavaju o prestanku prodaje.

Sonyjevi odvjetnici tvrde kako je Dbrand proizvodnjom i prodajom stranica za PS5 kršio autorska prava. Ako ne odustanu od prodaje zaprijetili su sudskom tužbom putem koje bi, uvjereni su, izvojevali uništavanje svih proizvedenih materijala i zakonsku nadoknadu štete od 150 tisuća dolara “po prekršaju”.

“Kako nam mogu zabraniti prodaju rezervnih dijelova?”

“Usprkos provokativnom tonu (“tužite nas”, op.a.) kršitelja, naš klijent (Sony op.a.) bi radije pokušao riješiti problem bez poduzimanja formalnih pravnih radnji”, citat je iz pisma poslanog kompaniji. Voditelji Dbranda uvjereni su da im nitko nema pravo zabraniti prodaju “rezervnih dijelova”. “Ako se rezervni dijelovi mogu prodavati za automobile, zašto nebi i za konzole?”, pitaju se. Ali su svejedno povukli artikle iz prodaje.

Sonyjevi odvjetnici imaju odgovor. “Dbrand je u svijesti potrošača postao isključivo povezan sa Sonyjem i tako je tržišno nefer jahao na valu Sonyjevog opsežnog promoviranja konzole i ogromnoj medijskoj pokrivenosti”, kažu. Dbranda je tako glave koštao njihov agresivni i drzak PR, da su bili malo latentniji vjerojatno bi i dalje prodavali PS5 maske. Kao što to rade mnogi drugi. Guglajte.

“Vjerojatno namjeravaju uskoro u prodaju pustiti vlastite plateove“, komentirali su za kraj iz Dbranda.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano