Vijesti

Tri mjeseca nakon izlaska Helldiversa 2, Sony PC igračima uvjetovao logiranje na PSN

Pod izgovorom kako to na lansiranju nije bio u mogućnosti zbog tehničkog problema, Sony je najavio naknadnu implementaciju PlayStation Network računa za Helldivers 2 na PC-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počevši od sutra 6. 5., svi novi kupci Helldiversa 2 na Steamu morat će se ulogirati na PSN račun. Ako ga nemaju, morat će ga napraviti kako bi nastavili koristiti online mogućnosti igre. A Helldivers 2 je always online naslov. Za sve ostale igrače pravilo će se početi primjenjivati od 30. 5., kada logiranje u PSN postaje obavezno i za njih.

Pucanje u vlastito koljeno

Sony dodaje kako je povezivanje Steam i PSN računa ključno u zaštiti igrača od varalica, međutim, PC igrači su poslovično osjetljivi na to pitanje. Ne vole kad im se nameću novi računi i krenuo je pravi kaos. Uslijedilo je 70-ak tisuća negativnih recenzija na Steamu, što je igru spustilo u Mixed razred ocjena s tendencijom na gore.

Reakcija igrača jasna je u kontekstu svih zbivanja na Steamu posljednjih godina. Logiranje na druge service osim Steama mođe, ali ako je transparentno i najavljeno odmah na početku. Forsiranje drugog servisa daleko nakon izlaska igre ne sviđa se ni developerima iz Arrowheada, koji svojim reakcijama na društvenim mrežama jasno ukazuju da ih se ništa nije pitalo.

Početak kraja nečega što je bila jako lijepa priča?

Igra

Povezano