Vijesti

Tvorac Battlefielda 3 i 4 osnovao je novi studio, zajedno s veteranima serijala radi na “next-gen” online FPS-u

Teško je više nabrojati razvojne studije osnovane od veterana Battlefield serijala švedskog DICE-a. Najviše su se tu istaknuo Embark studio igrom The Finals, s dosad neviđenom razinom destrukcije, a također nešto neviđeno nada se napraviti i novi studio TTK Games.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TTK kao “Time to Kill” studio predvodi čovjek zaslužan za mutliplayer komponentu Battlefielda 3 i 4 te među fanovima jako poznati i omiljeni Lars Gustavsson. Mr. Battlefield i drugi kolege, također veterani iz DICE-a, uspješno su ulagačima demonstrirali viziju, kako kažu, next-gen online shootera za koji su i dobili ozbiljan novac.

Gustavsson kaže kako su “time to kill” odabrali da bude dijelom kulture studija, budući da se radi o izrazito bitnom terminu u online FPS-ovima, o čijem balansu ovisi uspjeh svake igre tog tipa. “TTK nije samo umijeće koje stoji iza pronalaženja savršenog odziva, radi se o tome kako su ljudska bića ‘ubijala’ vrijeme igranjem kroz tisućljeća”, pokušao je Gustavsson stvoriti dodatan značaj imenu.

Što se tiče next-gen FPS-a, razvoj je tek u povojima, a prvi cilj sad već bivših zaposlenika DICE-a je postaviti osnovnu radnu strukturu studija.

Igra

Povezano