Vijesti

Tvorci GTA ne kriju razočaranje: “Je*eno sranje”

Sve je bilo spremno za festival igranja, osobni rasporedi oslobođeni su danima unaprijed, a milijuni fanova isplanirali su zajedničko gledanje i komentiranje prvih dojmova najiščekivanije igre svih vremena. Ima nešto romantično u tom odbrojavanju i generiranju prvih utisaka s milijunima drugih, međutim, ono je još jednom pokvareno zbog nečijih sitnih interesa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrivanje nečega na čemu radiš, bila to igra, knjiga, slika, pjesma ili nešto peto, poseban je trenutak u stvaralačkom procesu svakog kreativca. GTA 6 je objavljen pod tuđim uvjetima, a ne po uvjetima onih koji su ga godinama gradili, stoga ne čudi golemo razočaranje developera te svih drugih koji sudjeluju u stvaranju nečega što će, ne pretjerujemo, obilježiti generacije. Kao, uostalom, i svaki drugi GTA naslov.

Prošlog tjedna cijenjeni novinar Jason Schreier požurio je prvi s ekskluzivom i Rockstaru pokvario planove za najavu trailera, potom je netko blizak jednom od glavnih developera pustio prvi konkretan pogled na Vice City, da bi na koncu čitavi trailer procurio na internet 15-ak sati prije planiranog.

Rockstarovi zaposlenici također prvi put gledali isti trailer

Istaknuti Rockstarov animator Javieru Altman popratio je leak na X-u s komentarom “ovo je je*eno sranje”. Ovo je trebao biti njihov trenutak, kaže, s kolegama je isplanirao zajedničko gledanje nečega čemu je pristup imao jedan iznimno mali krug editora u Rockstaru. Svojstveno internetu, čija anonimnost izvlači ono najgore od ljudi, uslijedilo je maltretiranje i vrijeđanje, a potom, umjesto slavlja – gašenje profila.

Reagirali su i čelnici Rockstara internim emailom svim zaposlenicima kojeg prenosimo u cijelosti: “Jasno nam je da je ovo gorko-sladak trenutak za vas. Trenutak otkrivanja oduzeli su vam sebičnjaci. Želimo vam pružiti svoju ljubav i odvojiti trenutak da vam se zahvalimo što ste unijeli svoju krv, znoj i suze u ovu predivnu igru.”

Altman i kolege nastavit će vrijedno raditi na najvećoj i najambicioznijoj igri svih vremena, a izlazak GTA 6 se službeno planira 2025., a neslužbeno u prvoj polovici 2025.

Igra

Povezano