VijestiZanimljivosti

Tvorci novog alata za varanje koriste AI, tvrde da radi i na konzolama

Posljednje dvije generacije konzolaši su uglavnom mirni što se tiče varanja. Osim onih što emuliraju miš i tipkovnice, cheatera na konzolama nema, odnosno nemoguće je bilo upogoniti alat koji bi direktno mijenjao igru kao što je to slučaj na PC-ju. Najnoviji alat sve bi mogao promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja grupa uključena u rad protiv i detekciju alata za varanje tzv. Anti-Cheat Police Department, najnoviji alat stigao je dosad najbliže varanju na konzolama, ali za njegovo korištenje ipak je potreban PC. Novi alat zaobilazi sigurnosni sistem konzola detektirajući sliku preko streama ili capture kartice, a umjetna inteligencija radi sve ostalo.

U igrama poput Call of Dutyja dovoljno je samo naciljati u generalnom smjeru, a AI će odraditi ostalo. U prezentaciji demonstriranoj iznad jasno možete vidjeti kako AI detektira i obilježava protivnike u prostoru, to radi brzinom kakvu prosječan igrač nije sposoban detektirati, a zatim ih skida još brže.

Machine learning zaslužan je za pametnu stranu koristeći analitičke modele, a stvar ide toliko daleko da može prepoznati oružja, a zatim prilagoditi način igranja za bolju efektivnost, ali i za potrebu varanja anti-cheat alata koji se najčešće oslanjaju na ponavljajuće uzorke igranja.

Nećemo vam otkriti ime alata jer ne želimo promovirati takve aktivnosti, ali stvar navodno funkcionira, plaća se i ponavljamo – za varanje na konzolama potreban je PC koji će asistirati u varanju. Oni koji se razumiju u to tvrde da Microsft, Sony i developeri i dalje mogu detektirati da se nešto čudno događa, ali znatno teže nego ranije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano